Nieuws

Heerlijke "Passito" wijn speciaal geïmporteerd uit Sicilië, 100% biologisch.

De smaak is vol, zoet en fris, met een beetje citrus. Heerlijk als aperitief, bij zoete desserts of blauwe kaas.

Passito
Passito is een Italiaanse term die gebruikt wordt voor natuurlijk zoete wijnen die gevinifieerd worden op basis van ingedroogde druiven. Deze druiven hebben zoveel suikers, dat slechts een deel daarvan vergist en de rest een weelderig zoete smaak aan de wijn verleent.

Voor passito-wijnen plukt men overrijpe druiven die vervolgens enkele weken gedroogd worden, hetzij op matten, hetzij door de trossen op te hangen. Door de indroging verliezen de druiven vocht en stijgt de concentratie aan suikers en zuren. Deze techniek vormt het mediterrane alternatief voor edele rotting (botrytis) in noordelijker contreien. In gebieden met een mediterraan klimaat komt botrytis namelijk maar zelden voor. Een druif die zich bijzonder goed leent voor de productie van passito-wijn, is de moscato.